Välkomna till Annika Grandelius & Ullverkstan, Vallstena

 

Ullverkstan i Vallstena ute på den gotländska landsbygden startade jag år 2005 efter att ha genomgått en två-terminers utbildning i tovning vid Folkhögskolan i Fårösund. Mitt intresse för ullens möjligheter väcktes under en kurs om fiberkonst på Gotlands Konstskola i Visby.

 

År 2000 uppfyllde jag, mannen och katterna en önskan att bosätta oss på Gotland. Jag hade under många år arbetat som förskollärare med barns skapande i fokus. Nu ville jag själv utveckla mitt eget skapande och studerade under några år vid Gotlands Konstskola innan jag hittade mitt material i ullen.

 

Jag arbetar numera heltid i min verkstad och butik när jag inte är ute på marknader runtom i landet. Butiken är året-runt-öppen. Jag tar gärna emot mindre grupper om 4-5 personer för att kunna prova på ullens möjligheter under en eller två dagar.

 

Jag ingår i hantverkskooperativet Kvinnfolki i Visby, där jag har försäljning av mina produkter (från mars 2011). Är medlem i Gotlands Läns Hemslöjd, där jag är aktiv i såväl Tovningsakademin som Broderiakademin. Även medlem i Textil Gotland, ett nätverk av textilhantverkare som kommer att ha 10-årsjubileum med en härlig utställning under sommaren 2011.

 

Genom Tovningsakademin har jag deltagit i ett Leader + projekt i samarbete med estniska tovare under två års tid. I projektet ingick work-shops både i Estland och på Gotland. Projektet avslutades med en utställning i Visby och Tallinn.  

 

 

 

© Annika Grandelius, Gotland