Ullverkstan Gotland

Om Ullverkstan

Mitt namn är Annika Grandelius. Jag startade Ullverkstan ute på den gotländska landsbygden i Vallstena år 2005. Under många år hade jag arbetat som förskollärare på fastlandet med barns skapande i fokus. Men vid millennieskiftet uppfyllde jag och min man äntligen drömmen om att bosätta oss på Gotland.


Jag beslutade mig för att utveckla mitt eget skapande och började studera vid Gotlands Konstskola under några år. Intresset för ullens möjligheter väcktes under en kurs om fiberkonst. Men det var inte förrän efter att ha genomgått en tvåterminers utbildning i tovning vid Folkhögskolan i Fårösund som idén om Ullverkstan föddes.


Idag arbetar jag heltid med Ullverkstan. När jag inte är i min verkstad besöker jag marknader och mässor runtom i landet. Sedan 2011 är jag även medlem i den ekonomiska föreningen Kvinnfolki i Visby där jag har försäljning av mina produkter tillsammans med 15 andra kvinnliga företagare. Där hittar du bland annat mina sittdynor, sjalar, kransar och vaser, och har du tur kanske även jag är där!


Om ni är en mindre grupp om ca 4-5 personer som önskar lära känna ullen och göra något roligt tillsammans, kontakta mig för en kurs som passar er. Ni kan också erbjudas ett prova-på-tillfälle under 1–1,5 timme för att tova en vallmoblomma! Kontakta mig på annika@ullverkstan.se vid förfrågningar.